Tuesday, June 18, 2024 15:50

PHATT

Who you callin’ Phatt…?!

Ken je Phatt nog? De zanger van de RMXCRW geeft zijn solocarrière poten door met de grote sterren te touren. Phatt deed onlangs het voorprogramma tijdens de Nederlandse concerten van T-Pain. Eerder zat hij achter zijn piano in de HMH, om mensen warm te maken voor Ne-Yo. En hij is ook nog eens een topproducer en zanger die wordt ingehuurd door mensen als Anouk en Glennis Grace. En dat hebben we het nog niet eens over de internationale avonturen van de zanger. Onlangs was hij in de Verenigde Staten alwaar hij de Leave It Up To Us remix maakte met zanger Omega en Rick Ross. Jawel, every day he’s hustlin’.

Quality Time heeft een interview met de jonge entertainer die Nederland en de rest van de wereld gaat veroveren!!! Interview door: Robert Tjung (Studio 5300)

QT:

Wanneer ben je begonnen met muziek?

Phatt:
Toen ik 7 was ben ik begonnen met zingen in een kinderkoor genaamd do-re-mi.

QT:
Wat is je muzikale opleiding?

Phatt:
Ik heb de “Havo voor Muziek en Dans” gedaan in Rotterdam (vooropleiding conservatorium) en daarna nog 2 jaar de popafdeling op het conservatorium van Rotterdam

QT:
Welke instrumenten speel je?

Phatt:
Ik zing en speel piano. En ik speel ook nog een heel klein beetje gitaar en drums.

QT:
Waar of van wie heb je liedjes leren schrijven?

Phatt:
Van mezelf. Ik ben op een dag gewoon begonnen en ben dat blijven doen en heb dat op die manier ontwikkeld.

QT:
Wie zijn je voorbeelden?

Phatt:
Mijn moeder is mijn grootste voorbeeld!!!
Maar m’n muzikale voorbeelden zijn: Stevie wonder, Brian mcknight, Boyz II Men, toto. Maar ook dichterbij huis heb ik een paar mensen die me muzikaal echt geïnspireerd en gesteund hebben zoals Stanley Clementina (Pure the artist), QF en nog een aantal anderen.

QT:
Met wie heb je allemaal gewerkt?

Phatt:
Anouk , Postman, Glennis Grace, Dj Kool, Gregor Salto, Gio, Bizzey, Big Boy Caprice, Re-play, Nina, Jay Colin, Perry Mystique, Dwayne Lace, Pure en nog veel meer.

QT:
Voor wie heb je geschreven?

Phatt:
Rmxcrw, Bizzey (geproduceerd), Glennis Grace (geproduceerd), DJ Kool, Gio en ik ben nu nog bezig met een paar andere grote artiesten waarvan ik de namen pas noem als dat rond is.