Tuesday, June 18, 2024 14:37

Aktie ‘Niet weggooien’

NIET WEGGOOIEN!

Onder het motto ‘Niet weggooien!’ vragen Museum Bronbeek en stg Moluks Historisch Museum op donderdag 14 augustus 2014 aandacht voor het behoud van historisch materiaal uit de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.

Met deze jaarlijkse actiedag wil Bronbeek mensen bewust maken van het belang om dit erfgoed te bewaren, omdat deze voorwerpen een bijzondere kijk kunnen geven op de oorlogsjaren. Museum Bronbeek werkt op deze actiedag samen met de Stichting Moluks Historisch Museum. Beide richten zich op het historisch materiaal uit de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de nasleep daarvan. Bezoekers kunnen op 14 augustus van 10.00 tot 17.00 uur in Bronbeek uitleg krijgen van deskundigen van beide instellingen over de historische waarde van de voorwerpen, foto’s en documenten, die zij zelf meebrengen. Ook adviseren de experts hen over de beste manier om deze spullen te kunnen behouden voor komende generaties. Desgewenst kan men materiaal waarvan men afstand wil doen als schenking overdragen.

NIET WEGGOOIEN!

Comments are closed.