Tuesday, June 18, 2024 16:23

Kain Pikul II – Geblinddoekte verhalen

8 en 9 Februari 2014 brengt Stichting Julius Leeft (SJL) i.s.m. de stg MHM ‘Kain Pikul II – Geblinddoekte verhalen’. De gedeelde en beladen geschiedenis tussen Nederland en de Molukkers en de Papoea’s verdient het om verteld te worden. Over het onderwerp is lange tijd gezwegen, maar SJL heeft in 2007 met Kain Pikul in Paradiso getracht om recht te doen aan het verhaal van de Molukkers hier in Nederland. Een gevarieerde cast van acteurs, musici, zangers, politici en bekende Nederlanders brachten het verhaal. Stg Moluks Museum biedt ondersteuning met materiaal en kennis.
Kain Pikul - Paradiso
De productie werd in een uitverkocht Paradiso positief ontvangen door het publiek. Het maakte veel emoties los; emoties die nog steeds gevoeld worden. Reden te meer om anno nu Kain Pikul II te spelen. In Kain Pikul II wordt de positie van de Molukse gemeenschap hier in Nederland verteld, over de aankomst, het leven in kampen en de moeilijke periode rond de kaping. Maar ook nieuwe elementen krijgen de ruimte, over de geheime informatie met betrekking tot de beëindiging van de gijzeling bij De Punt en er wordt een stem gegeven aan de Papoea’s, het vergeten volk dat gezien zijn historie sterke overeenkomsten vertoont met de Molukse gemeenschap. Ook deze keer zal een prachtige cast haar medewerking verlenen.

Regie: John Leerdam. Teksten: Paulette Smit, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Guus Pengel, Marcel van Kempen, Paul Pourveur, Pieter Vrijman, Abé Sahetapy, Dewi Reijs. Cast: Maartje van Weegen, Rocky Tuhuteru, Paulette Smit, Job Cohen, Anis de Jong, Roger Goudsmit, Nel Lekatompessy, Carolien Gehrels, Dewi Reijs, Catherine Keyl, Kenneth Herdigein, Rudy Tuhusula, Bo Bojoh, Joop Daalmeijer, Pieter Hilhorst. Zang: Anna Makaloy, Monica Akihary, Maria Lekransy, Julya Lo’ko, Izaline Calister, Jeannine La Rose, Pascale Kaitjily, Jaden, Tarif Heljanan, René Kipuw. Muziek: Harto Soemodihardjo, Raymond Kaitjily, Joanny Hitijahubessy, Wim Lohy, Niels Brouwer, Dwight Muskita, Victor Lekransy, Ed Verhoeff. Toneelbeeld: Joffrey van der Vliet, Ossa Kierkegaard. Productie: Djoere de Jong, Kayan Tang, Orlando Lemmert. Techniek & Geluid: Peak Audio, Stadsschouwburg Amsterdam. Vormgeving: Karl Leidsman. Publiciteit: Cat van der Voort. Back office: Roos Leerdam-Bulo. Met speciale dank aan: Albitha Wambrauw, Huiskoor Gunung Batu, Wim Manuhutu, Nancy Jouwe, Pika Nendissa, Albrecht Wattimury.

Reserveer tijdig!

Datum/tijd: zaterdag 8 februari 2014 om 19.30 uur en zondag 9 februari 2014 om 15.00 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam
Reserveren: 020-6242311 of via internet

Prijzen: 10,- tot 30,- euro

Comments are closed.