Saturday, July 20, 2024 06:57

Uitspraak in kort geding HMO versus bestuur Museum Maluku

Uitspraak in kort geding HMO versus bestuur Museum Maluku

Rechter volgt eisen van stichting Houd MuMa Open

Het MuMa-bestuur mag geen onomkeerbare beslissingen nemen en alle museale zaken zoals museumcollectie, archieven en bibliotheek moeten bij elkaar blijven en mogen niet worden verspreid ondergebracht worden bij andere culturele instellingen.

Aldus de uitspraak van de rechter afgelopen vrijdag 18 januari in het kort geding dat de stichting Houd MuMa Open had aangespannen tegen de bestuur van Museum Maluku in Utrecht.

Met deze uitspraak geeft de rechter een denkrichting aan die in grote lijnen de eisen volgt van st. HMO die voor een doorstart van het museum is en tegen de verspreide onderbrenging van de collecties.

De rechter stelde verder voor dat beide partijen HMO en bestuur MuMa binnen 14 dagen rond de tafel gaan zitten om na te gaan of zij er samen uit kunnen komen. Zij heeft beide partijen op het hart gedrukt haar bovenvermelde denkrichting in het overleg mee te nemen.

Mochten HMO en het MuMa-bestuur er nièt uitkomen dan zal de rechter een beslissing nemen.
Het MuMabestuur is akkoord moeten gaan met de voorgestelde procedure van de rechter. HMO zal een datum voor het overleg voorstellen aan het MuMa-bestuur.

Uiteraard zal HMO iedereen van het vervolg op de hoogte houden

Het HMO-bestuur
vz. Polly Roemloes

Comments are closed.