Tuesday, June 18, 2024 16:13

Archive for the ‘Stichting AMAA’ Category

Brenda Frans 11 sept. Muziek cafe Badcuyp Amsterdam aanvang 20:00uur

Saturday, August 30th, 2014

BRENDA FRANS -MUZIEKCAFE/BENEDEN/ENTREE €12.50

Datum
do, 11 sep 2014
Tijd
Aanvang: 20:00

SHARING HISTORY, LIVING THE MUSIC

T.S.Galloway / Robin van Geerke / Erik Robaard / Nanning van der Hoop / Ingmar Glerum / meer bijzondere gasten te verwachten

‘ een uniek en eenmalig muzikaal evenement vindt plaats’.

Rondom zangeres Brenda Frans wordt een line-up van grote diversiteit en allure gebracht:

TS Galloway (jazz-trombonist/componist/arrangeur o.a. Fra Fra Big Band, Count Basie), www.facebook.com/tillmongalloway)

Robin van Geerke (piano/arranger; o.m. Fra Fra Big Band; http://www.surinamstars.com/Robin%20van%20Geerke.html)

Ingmar Glerum (elektrische gitaar; vocals; Deventer Jazz Festival Award 2014 – www.artez.nl/conservatorium/Actueel/Deventer-New-Generation-Jazz-Award-voor-masterstudent-Ingmar-Glerum; http://youtu.be/_CwZ6xqSBw4)

Nanning van der Hoop (drums)

Herman Keppy (journalist en schrijver van het recent verschenen boek Pendek, waarin hij Indische en Molukse Nederlanders aan het woord laat over cruciale momenten in hun levensgeschiedenis. http://www.vanstockum.nl/boeken/indie-en-indonesie/duplicate_3870_romans/nl/pendek-keppy-herman-9789082063509/)

Wim Lohy (akoestische/klassiek gitaar)

Johnny Manuhutu (zanger/percussionist van de legendarische percussie-latin-rockband Massada)

Zeth Mustamu (percussionist van het eerste uur in Massada; nu predikant; http://tvblik.nl/het-vermoeden/zeth-mustamu)

Erik Robaard (contrabas;)

Voor het publiek wordt dit concert meer dan genieten van een avond topmuziek voor fijnproevers. Verschillende nationaliteiten, culturen, geschiedenissen, stijlen, religies en disciplines vormen samen de kracht van een nieuw geluid. Brenda Frans wil uiteenlopende vormen en muziekstijlen verbinden tot een nieuw muzikaal heden – een gemeenschappelijk heden. Het wordt een hartverwarmend cross-over cultuurevenement, waarin diverse tijdperken, stijlen en achtergronden terug te vinden zullen zijn. Uiteenlopende genres geven kleur aan deze avond: pop/jazz/wereldmuziek/klassiek/poëzie/proza.

Brenda Frans heeft in Nederland – en inmiddels ook Duitsland – een bijzondere naam opgebouwd. Zij is winnares van de Nationale Jazz Vocalistenprijs en heeft al eerder bijzondere producties gerealiseerd, waaronder ‘Sharing History, Living the Music’ MuMa, Utrecht, [X] december 2011, waarin een tribute werd gebracht aan ’60 jaar Molukkers in Nederland’ en fondsen ingezameld werden voor het voortbestaan van het Moluks Historisch Museum. Kenmerkend is de vanzelfsprekende en trefzekere manier waarop zij zich beweegt in uiteenlopende muzikale genres, van traditional tot soul, van klassiek tot jazz. Haar CD Touching Souls is uitstekend ontvangen door de muziekpers. (www.brendafrans.nl; http://youtu.be/o1RwA5tPK8A)

Brenda: “Toen De Badcuyp 9 september als datum voor dit concert voorstelde, was mijn eerste reactie: meen je dat nou? Nine-eleven is in ons collectieve geheugen geëtst als datum van haat, verwoesting en angst. Zij zeiden: ‘dat is jou wel toevertrouwd’. En ik dacht: ja het kan kloppen – als we er maar voor zorgen dat we van het probleem de bedoeling maken. Inmiddels inspireert die datum mij. De wereld schreeuwt oom vrede, om verbinding. Laten we op die datum maar met het tegendeel van verdeling bezig te zijn – met verbinding. Het is helemaal niet raar dat we dit juist vanuit de muziek doen. Met deze zeer diverse groep ze mensen – allemaal super-individuen met duidelijke eigen opvattingen over vrijheid – durf ik dat aan. Laten we zien hoe je eenheid creëert zonder woorden – op basis van authenticiteit.”

“Muziek heeft verbindende kracht. Musici zoeken in hun samenspel continu verbinding en de kortste weg naar de ziel. Goede muziek zonder authenticiteit bestaat niet. In dit concert lappen we de hokjes aan onze laars. Dat kan omdat we het met musici van deze allure doen. Vakmanschap en authenticiteit gaan hand in hand. Traditionals en modern: het kan prima samen – het creëert nieuw leven. Een avond met swingende retestrakke soul voor een dampende zaal is voor mij als zangeres niet wezenlijk anders dan een intieme avond met traditionals en microtonen.”

Aktie ‘Niet weggooien’

Thursday, August 7th, 2014

NIET WEGGOOIEN!

Onder het motto ‘Niet weggooien!’ vragen Museum Bronbeek en stg Moluks Historisch Museum op donderdag 14 augustus 2014 aandacht voor het behoud van historisch materiaal uit de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië.

Met deze jaarlijkse actiedag wil Bronbeek mensen bewust maken van het belang om dit erfgoed te bewaren, omdat deze voorwerpen een bijzondere kijk kunnen geven op de oorlogsjaren. Museum Bronbeek werkt op deze actiedag samen met de Stichting Moluks Historisch Museum. Beide richten zich op het historisch materiaal uit de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en de nasleep daarvan. Bezoekers kunnen op 14 augustus van 10.00 tot 17.00 uur in Bronbeek uitleg krijgen van deskundigen van beide instellingen over de historische waarde van de voorwerpen, foto’s en documenten, die zij zelf meebrengen. Ook adviseren de experts hen over de beste manier om deze spullen te kunnen behouden voor komende generaties. Desgewenst kan men materiaal waarvan men afstand wil doen als schenking overdragen.

NIET WEGGOOIEN!

The Papeda Games – February 22nd 2014

Saturday, February 8th, 2014

Zaterdag 22 februari 2014 vinden The Papeda Games plaats in evenementenzaal Ruya te Tiel. Het wordt een gala-evenement met traditioneel Moluks eten. Waar teams tegen elkaar strijden om de titel The Papeda Champs. In een glamorous setting. Uniek. En natuurlijk muziek. Met een podium voor fashion-ondernemers zoals o.a. Don’t Waste Culture, Andrea Tamaela en Moluccan Islands. Dit evenement is onderdeel van de crowdfunding campagne voor de speelfilm ‘Jefta’.

Kain Pikul II – Geblinddoekte verhalen

Saturday, February 8th, 2014

8 en 9 Februari 2014 brengt Stichting Julius Leeft (SJL) i.s.m. de stg MHM ‘Kain Pikul II – Geblinddoekte verhalen’. De gedeelde en beladen geschiedenis tussen Nederland en de Molukkers en de Papoea’s verdient het om verteld te worden. Over het onderwerp is lange tijd gezwegen, maar SJL heeft in 2007 met Kain Pikul in Paradiso getracht om recht te doen aan het verhaal van de Molukkers hier in Nederland. Een gevarieerde cast van acteurs, musici, zangers, politici en bekende Nederlanders brachten het verhaal. Stg Moluks Museum biedt ondersteuning met materiaal en kennis.
Kain Pikul - Paradiso
De productie werd in een uitverkocht Paradiso positief ontvangen door het publiek. Het maakte veel emoties los; emoties die nog steeds gevoeld worden. Reden te meer om anno nu Kain Pikul II te spelen. In Kain Pikul II wordt de positie van de Molukse gemeenschap hier in Nederland verteld, over de aankomst, het leven in kampen en de moeilijke periode rond de kaping. Maar ook nieuwe elementen krijgen de ruimte, over de geheime informatie met betrekking tot de beëindiging van de gijzeling bij De Punt en er wordt een stem gegeven aan de Papoea’s, het vergeten volk dat gezien zijn historie sterke overeenkomsten vertoont met de Molukse gemeenschap. Ook deze keer zal een prachtige cast haar medewerking verlenen.

Regie: John Leerdam. Teksten: Paulette Smit, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Guus Pengel, Marcel van Kempen, Paul Pourveur, Pieter Vrijman, Abé Sahetapy, Dewi Reijs. Cast: Maartje van Weegen, Rocky Tuhuteru, Paulette Smit, Job Cohen, Anis de Jong, Roger Goudsmit, Nel Lekatompessy, Carolien Gehrels, Dewi Reijs, Catherine Keyl, Kenneth Herdigein, Rudy Tuhusula, Bo Bojoh, Joop Daalmeijer, Pieter Hilhorst. Zang: Anna Makaloy, Monica Akihary, Maria Lekransy, Julya Lo’ko, Izaline Calister, Jeannine La Rose, Pascale Kaitjily, Jaden, Tarif Heljanan, René Kipuw. Muziek: Harto Soemodihardjo, Raymond Kaitjily, Joanny Hitijahubessy, Wim Lohy, Niels Brouwer, Dwight Muskita, Victor Lekransy, Ed Verhoeff. Toneelbeeld: Joffrey van der Vliet, Ossa Kierkegaard. Productie: Djoere de Jong, Kayan Tang, Orlando Lemmert. Techniek & Geluid: Peak Audio, Stadsschouwburg Amsterdam. Vormgeving: Karl Leidsman. Publiciteit: Cat van der Voort. Back office: Roos Leerdam-Bulo. Met speciale dank aan: Albitha Wambrauw, Huiskoor Gunung Batu, Wim Manuhutu, Nancy Jouwe, Pika Nendissa, Albrecht Wattimury.

Reserveer tijdig!

Datum/tijd: zaterdag 8 februari 2014 om 19.30 uur en zondag 9 februari 2014 om 15.00 uur
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam
Reserveren: 020-6242311 of via internet

Prijzen: 10,- tot 30,- euro

MalukuXperience Kerst Special

Thursday, December 12th, 2013

Boi Akih ‘s Charity Concert Banjir Ambon

Tuesday, November 5th, 2013

4DaunPlus at MalukuXperience Luxor Live

Friday, October 18th, 2013

Master Guitar Session at MalukuXperience Luxor Live

Sunday, October 13th, 2013

rectificatie: emailadres MalukuXperience tbv Ticket pre-sale!!

Friday, June 21st, 2013

Op de flyer staat een foutief email adres van MalukuXperience vermeldt.
Het juiste email adres voor de pre-sale tickets is:

MalukuXperience@gmail.com

4 juli Luxor Live benefiet Houd MUMA open

Tuesday, June 11th, 2013